A település bemutatkozik
Önkormányzat és intézményei
Ügyintézés
Információk a lakosoknak
Információk a vállalkozóknak
Civil szervezetek, egyházak
A település ünnepei
Keresés
Hasznos linkek
Képcsarnok
Géderlaki Falunapok
Könyvtár átadása
Közérdekű adatok
Falufejlesztés
Pályázat
XIII. Géderlaki Falunapok
Óvoda 2015/2016 tanév


   

A VIRÁGOS GÉDERLAK
(Európa és Kós Károly díjas)
Tisztelt Látogató!

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm településünk honlapján. Az internet adta lehetőségeket is kihasználva szeretnénk bemutatni értékeinket, hagyományainkat, múltunkat, mely arról győz meg bennünket, hogy elődeink is minden nehézséggel szembeszállva küzdöttek megélhetésükért, családjaik gyarapodásáért. Szívósságuk, igyekezetük például szolgálhat a mai utódok számára is.
Továbbá szeretnénk bemutatni azt a szinte példanélküli összefogást, fejlődést és eredményeket, melyet Géderlak Község egész lakossága és vezetése az ezredfordulón megteremtett.
Géderlak a Sárközben meghúzódó, a duna bal partján épült szerény kistelepülés, de a kistelepülés szorgalmas lakossága a tájra jellemző igényességű ízlésvilágával turisztikai látványossággá varázsolta lakókörnyezetét. Takaros házai, közintézményei a tájba illő létesítményei, tiszta, rendezett utcái, terei egész évben míves köntösben várják a látogatókat. A település virágszőnyegei, a parkocskák virágpompája megdöbbenti az ideérkezőt. Az első "aranyos falu" a legmagasabb díjban részesült az Európai megmérettetés alkalmából.

Üdvözlettel:
Katona György
polgármester